Isokaski
Perheyritys paremman arjen puolesta
Isokasken tarina alkaa Honkajoelta, tilalta, jonka historia ulottuu vuosisatojen taakse. Tänä päivänä Isokaskella tuotetaan kotimaisia käyttövalmiita kasviksia jo kolmen sukupolven voimin.
Isokasken tarina alkaa Honkajoelta, tilalta, jonka historia ulottuu vuosisatojen taakse. Tänä päivänä Isokaskella tuotetaan kotimaisia käyttövalmiita kasviksia jo kolmen sukupolven voimin.
Honkajoella, Pohjois-Satakunnassa, on Isokasken perheviljelmä. Tilalla, jolla on viljelty jo usean sukupolven ajan, alkoivat Erkki ja Aino Isokaski 70-luvulla viljellä porkkanaa ja lanttua. Alusta asti he halusivat kuitenkin tehdä enemmän: he halusivat helpottaa suomalaisen perheen arkea. Niin syntyi ajatus valmiiksi pakatuista keittojuureksista, jotka kiireinen kokkaaja voisi heittää sellaisenaan suoraan kattilaan – tuoreudesta tinkimättä.
Nyt Isokaskella kasvatetaan avomaajuureksia jo kolmen sukupolven voimin, ja arkea helpottavia tuotteita on keitto- ja uunijuureksista punajuurisuikaleisiin.
Isokaski Oy palkittiin Satakunnan vuoden yrittäjäperheenä 2021.
Yrittäjät - Yrittäjän aika -gaala - palkitut
Tuotteiden jalostuksessa käytetään omaa, puhdasta porakaivovettä. Suuri osa laitteiden energiasta saadaan auringosta. Siis vanhan ajan omavaraisuutta avustettuna uuden ajan teknologialla.
Auringon maukkaaksi kypsyttämät porkkana, lanttu, nauris ja palsternakka nostetaan omasta maasta ja viedään Isokasken omalle vihannestehtaalle. Siellä ne käsitellään ja pakataan valmiiksi niin, että pois heitettävää syntyy mahdollisimman vähän. Auringon energialla, tietenkin.
Sekin, mikä ei tule omasta maasta – kuten Keittojuuresten purjo – tulee tarkkaan valikoiduilta kumppanitiloiltamme. Näin takaamme, että Isokasken etiketin alle pakataan vain tuoretta ja puhdasta kasvista. Isokasken kasviksista kokatessasi tingit vain kokkaamiseen kuluvasta ajasta, et koskaan hyvästä mausta.